top of page
  • Hayen en Plevoets

Wat zijn de kosten voor het uitvoeren van grondwerken?

Bijgewerkt op: 30 nov. 2023

Prijzen grondwerken: alles wat je moet weten

Als je van plan bent een kelder te delven, tuin te spitten en op te hogen, zwembad te realiseren, greppels te graven, een grond bouwrijp te maken of andere werkzaamheden uit te voeren waar rupskranen, vrachtwagens, dumpers, wielladers of andere machines aan te pas komen, vraag je je wellicht af wat het kostenplaatje is voor het uitvoeren van deze grondwerken.


Een standaard prijskaartje valt daar vooraf niet op te kleven. De uiteindelijke prijs voor het uitvoeren van grondwerken is immers volledig afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Hieronder vind je alvast enkele belangrijke omstandigheden waarmee we rekening houden bij het bepalen van de kostprijs van grondverwerking.Kostenbepalers voor grondverwerking

1. De samenstelling van de ondergrond

Wat is de vereiste diepte, de aard van de locatie, de samenstelling van de bodem en de te volgen graafmethode? Als er bijvoorbeeld tijdens de graafwerkzaamheden veel oud puin wordt gevonden, neemt de klus meer werk in beslag waardoor de prijs oploopt.


2. Het formaat van het oppervlak

Ook speelt de toegankelijkheid van het terrein en het formaat van het uit te graven oppervlak een grote rol. Zo is het uitgraven van een oprit vele malen voordeliger dan het uitgraven van een compleet parkeerterrein rond jouw kantoorpand.


3. Het af te voeren puin

De hoeveelheid puin die je laat afvoeren bepaalt mee de kostprijs. Laat je niet vangen door de grond niet te laten afvoeren, dit is één van de grootste kostenposten. Wij nemen de grond mee wanneer wij jouw project uitvoeren.


4. Eventuele transportkosten

Bij de kostprijs wordt ook rekening gehouden met eventuele transportkosten van en naar de locatie. Vanuit Nieuwerkerken is Hayen en Plevoets actief in heel regio Limburg.


Een zicht krijgen op de kosten van jouw geplande grondwerken in Limburg? Vraag meteen een gratis offerte aan bij Hayen & Plevoets!


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page