top of page
  • Hayen en Plevoets

Hoe efficiënt besparen op je waterfactuur?

Bijgewerkt op: 8 sep. 2023

Besparen op de waterkost, wat zijn de mogelijkheden

Drinkwater is een schaars en dus kostbaar goed. De stijgende drinkwaterfactuur is daarvan het beste bewijs. Toch hoeft die niet torenhoog te zijn, want er zijn wel wat manieren om bewuster om te gaan met water. Regenwater gebruiken bijvoorbeeld. In deze blog verneem je er alles over.Regenwater opvangen

Je hoeft zeker niet voor alles kostbaar drinkwater te gebruiken. Je auto wassen bijvoorbeeld kan perfect met regenwater. En ook je planten en bloemen zijn net zo blij wanneer je ze regenwater geeft. Besparen op de waterkost wordt zo eenvoudig.

Maar: je moet dan wel beschikken over regenwater. En hoewel het gratis uit de lucht valt, is het efficiënt opvangen een andere zaak. Je zou alvast een regenton kunnen installeren. Die koop je in de doe-het-zelfzaak. En met wat handigheid sluit je die aan op je regenwaterpijp. Maar een structurele oplossing om te beschikken over grotere hoeveelheden regenwater is dat niet.


Regenwaterput laten plaatsen

Met een regenwaterput ga je voor een professionelere installatie voor de opvang van regenwater. Je laat dan best de nodige werkzaamheden uitvoeren door een professionele partner met kennis van zaken. Die zorgt voor een snelle uitgraving op de locatie waar de put moet komen en regelt tegelijk ook alle installaties en voorzieningen die nodig zijn om het drinkwater makkelijk uit een daarvoor geplaatst kraantje te laten komen. Dankzij deze installatie bespaar je niet alleen op drinkwater, je zorgt er ook voor dat het drinkwaternet nooit wordt overbelast en realiseert een besparing tot wel 50 procent op je drinkwaterverbruik.


Neem contact op met Hayen en Plevoets

Bij Hayen en Plevoets zit je goed voor deskundige informatie en uitvoering van alle werken die nodig zijn om je eigen regenwaterput te voorzien. Onze ervaren medewerkers doen zowel het grotere voorbereidende werk als de fijnere installaties buiten en binnen zodat jij optimaal geniet van de vele voordelen van regenwater.


Wat zijn de mogelijkheden van een regenwaterput bij jou thuis en zo besparen op de waterkost? Neem snel contact met ons op voor meer informatie.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page